Over Franje

Franje maakt avondvullende liedjesprogramma’s, geschikt voor kleine tot middelgrote theaters, buurthuizen, verenigingsgebouwen en podia voor theater en muziek.
Franje bestaat uit professionele artiesten die entertainment op hoog niveau maken voor 55-plussers, eigenlijk gewoon voor jong en oud.
De liedjesprogramma’s zijn zeer divers en ook onderling met elkaar te combineren.
Perfect voor een mooie avond vol muziek voor bedrijven, vrijwilligers, enzovoorts.
Op het repertoire staan muziek-producties als De Sound of Musical, Musical Parade, En dan nu Revue, met evergreens uit de wereld van musical, cabaret en revue. Naast musical-repertoire brengt Franje ook liedjes uit het internationale songbook-repertoire.
Meest Nederlandstalig, maar met af en toe een swingende uitschieter van Frank Sinatra, of een Franse hoogvlieger van Michel Fugain.

Bijzonder populair is de theatermusical Annie de Musical over het leven van Annie M.G. Schmidt. In dit liedjesprogramma – in de vorm van een musical – zingen en spelen de artiesten van Franje de grappigste, gekste en mooiste liedjes uit Annie’s rijke repertoire.

In liedjesprogramma 24 Rozen, een Ode aan Toon, zet Franje Toon Hermans in het zonnetje met grappige en mooie versjes en tal van zijn prachtige liedjes, zoals Dit is een plek om lief te hebben, Een ballonnetje, Mien waar is mijn feestneus?, Lieverd, Vader gaat op stap, De tango van het blote kontje en Mediterrane.

De liedjesprogramma’s worden live gezongen door een zanger en een zangeres en live begeleid met gitaar en percussie die, door ingenieus gebruik te maken van looping-technieken, klinken als een heel ensemble.

Voor de mooiste liedjesprogramma’s, middag- of avondvullend heeft Franje precies wat u zoekt.

In het seizoen worden ook liedjesprogramma’s gebracht in kerstsfeer, compleet met Rudolph, Santa Claus en een kersthoorspel van Annie Schmidt.
In overleg kan er altijd gehoor geven aan persoonlijke muziekwensen…
Wat Franje met haar liedjesprogramma’s beoogt is met theater en muziek op hoog niveau mensen blij maken.

Ramses Shaffy en Liesbeth List

Beluister het volgende geluidsfragment: